Dierre bejárati ajtón kulcs-csere, zárcsere, ha eltűnik a kulcs mihamarabb legyen

Elég komoly problémát okozhat, ha eltűnik a lakáskulcs, ellopják tőlünk, esetleg olyan kezekbe került, ami nem biztos hogy jó irányba vezet. Ezért bármennyire is drága Dierre bejárati ajtónk és a hozzátartozó zárcsere költsége, akkor is gondolkozzunk el rajta, hogy mit nyerünk, illetve mit veszíthetünk azzal, ha nem cserélünk zárat. Milyen károk érhetnek minket, ha illetéktelen személy a megtalált kulccsal bejut a lakásukba. Ezeknél az olasz, több pontos, csúcsszuper biztonsági bejárati ajtóknál létezik tollas kulcsos megoldás, illetve cilinderes kialakítás. Mind a kettő magasan bevizsgált termék, prémium kategóriát képviselnek, addig, amíg ezek a gyári zárbetétek nem cserélődnek le silány kínai, vagy bármilyen olcsó, európai minőségű termékre. Ezt azért tartjuk fontosnak elmondani, mert a gyártó a zárszerkezethez igazította a kulcsmeghajtást, mind a tollas kulcs és a cilinderes betét esetén.

Hogyan történik a Dierre tollas kulcs cseréje, ha nem találjuk a lakáskulcsot?

A legfontosabb, amit ilyenkor tehetünk, hogy ne a YouTube-on keressük a megoldást, mert ott elég sokan osztják az észt. Igaz, ilyen ajtót még távolról sem láttak. Próbáljunk higgadtan gondolkozni, keressünk a neten Dierre zárszervíz vállalkozást. Nekik nagy a rutinjuk ebben. Nyilván ennek van egy költsége, elvégre a hirdetésekért fizetni kell, hogy megtalálják a neten, az üzemanyag senkinek nincs ingyen, parkolási díj, amortizáció, stb. Ezt kompletten beépítik az úgynevezett zárcsere szolgáltatásába a szolgáltatól. Aki az ellenkezőjét mondja, az átveri az ügyfelet.

Az átkódolás művelete a következőképpen történik. Szükségünk van egy már meglévő Dierre kulcsra, ennek a kulcstőkéjét kiszereljük a bejárati ajtóból, majd a helyére igazítással, olajozással, precíziós mozgatással kicseréljük az új tőkét. Onnantól kezdve a régi kulcsok nem működnek, az új kulcsok lesznek használatban. Fontos megjegyzés: mindig az ügyfelek előtt kerül kibontásra a gyári dobozolás a félreértések elkerülése érdekében! Akinek nem elég 3 darab kulcs, kulcsmásoló partnert tudunk ajánlani, aki a kulcsokat jó minőségben lemásolja.

Dierre gombos kivitelű ajtó – veszélyes lehet, ha nincs nálunk kulcs

Nem a szó szoros értelmében kell érteni, hogy veszélyes, hogy minket megtámad. Annyi, ha nem figyelünk oda és a kulcs bennmarad a zárban vagy a lakáson belül valahol, és egy hirtelen mozdulatot teszünk a lépcsőházban, puff, már be is csapódott az ajtó. Mivel a gomb fix, így nem tudunk visszajutni a lakásba. Egy a lényeg, biztos, hogy van nálunk ilyenkor telefon, pláne a fiataloknál, hiszen a magyarok többsége, sőt világszerte, telefon nélkül még a vécére se megyünk. Úgyhogy semmi gond, keresni kell egy Dierre zárcserével foglalkozó vállalkozást. Hívjuk fel, mondjuk el a problémát, kérdezzük meg, hogyan, miként tudják kinyitni az ajtót.

Cégünknél ez a történet 25.000 forintba kerül. Egy órán belül a helyszínre érkezünk, Budapest bármelyik kerületében és semmilyen sérülés nem lesz az ajtón, még zárat sem kell lecserélni.

A biztonsági ajtómon van egy felső elhúzó kallantyú, azt használhatom?

Ha normálisan be van szerelve az olasz Dierre ajtó, akkor természetesen lehet használni, hiszen azért lett az ajtóra telepítve. Ennek a funkciója azt a célt szolgálja, hogy csakis belülről tudjuk használni, tehát nincs hozzá kívülről kulcsnyílás. Ha becsukjuk az ajtót és egy fél mozdulatot jobbra vagy balra húzzuk (attól függ, jobbos vagy balos az ajtó), akkor a tokon lévő határoló lemezkében beakad a zár, így csak kb. 15 cm tudunk kinyitni a kilinccsel és megáll az ajtó előttünk. Ennek köszönhetően, könnyedén ki tudunk kukucskálni az ajtó résén, hogy ki van az ajtó előtt és ha úgy véljük, hogy illetéktelen személy, akkor egy gyors mozdulattal visszalökhetjük az ajtót és rázárjuk a kulccsal. Ötletes találmány, csak sajnos a legtöbb esetben úgy építették be az ajtót, hogy közvetlen a fal van mellette és nem fér oda a fejünk, mert túl közel lett építve a homlokfal. Ettől függetlenül, lehet bátran használni, tulajdonképpen egy úgynevezett másod-zárási eszköznek is tekinthető, ha mindenféleképpen ki akarunk nézni az ajtó előtti részre.