Hevederzár-szerkezet csere

Teljes hevederzár szerkezet cseréről akkor beszélünk, ha valamilyen okból kifolyólag a hevederzár-szerkezet tönkrement vagy megrongálódott. Ilyen pl. a betörési kísérlet, vagy amikor pl. költözködéskor rányitották az ajtót, és a fogazott léc vagy orsó az erő hatására tönkretette a szerkezetet, azaz valamilyen kárt okozott benne, pl. alkatrésztörést, stb. Ezekben az esetekben célszerű és olcsóbb a komplett szerkezetet cserélni, mint az alkatrészek darabjaival kínlódni.

A másik eset, amikor komplett zárszerkezet cserére van szükség, ha a hevederzár-szerkezet egy nagyon régi konstrukció és nincs hozzá alkatrész, ezért nem lehet benne zárbetétet cserélni. Ilyen pl. a belülről tekerőgombos verzió.

Az ilyen szituációkban egy, a meglévő hevederzárral hasonló méretű, de már az újabb, korszerű változatát szereljük fel, amely szerkezet már kívül-belül kulcsos változatú.

Egy esetleges kulcselhagyás esetén, egy másik, felfogaskerekezett betétre ki lehet cserélni a zárbetétet. Ilyenkor érdemes odafigyelni, hogy csakis laponmart kivitelűre legyen a zárbetét kicserélve, mert ezzel megnehezítjük a betörők dolgát az esetleges finomnyitási technikával szemben. Az egyszerű, silány minőségű zárbetét ugyanis könnyen nyitható, miáltal a hevederzár nem tudja majd maradéktalanul ellátni a feladatát.

Ha esetleg olyan hevederzár van felszerelve az ajtóra, aminek a helyére nem tudunk másikat felszerelni, akkor vagy fent hagyjuk a régit és fölé vagy alá telepítünk egy másikat, vagy pedig a régi lyuk mellé fúrunk egy újat, ahová az új, korszerű hevederzár csőrét be tudjuk helyezni. Így kicsit át kell ugyan alakítani a fali fogadókat is, de a feladatát maradéktalanul el fogja látni. A tulajdonos pedig a régi furatot egy asztalossal el tudja tüntetni, vagy be tudja ragasztatni.

A hevederzár szerelésnél soha nem szabad az alapján dönteni, hogy melyik a legolcsóbb megoldás, mert akkor nem sok értelme van az egésznek. Egy olcsó, silány zárbetéttel ellátott hevederzár nem biztosít megfelelő védelmet a betörőkkel szemben. Fontos, hogy megbízható, masszív, legalább középkategóriát, de inkább prémium kategóriát képviselő hevederzárat szereltessünk, hiszen egy élet munkája van az ajtó mögött! Ebbe mindig gondoljanak bele!

Hevederzárbetét csere

Hogy mikor érdemes és szükséges a hevederzárbetétet cserélni?

  • kulcselvesztés esetén
  • új lakásba való költözés esetén
  • korszerűbb, biztonságosabb zárbetét igénye esetén
  • ha elromlott a zár, vagy megrongálták hevederzárbetétet

Fontosnak tartjuk, hogy kizárólag hozzáértő szakemberekkel szabad elvégeztetni egy ilyen munkát. Minden hevederzárbetétre fogaskerekek vannak szerelve, és nem mindegy, hogy milyen állásban vannak a fogaskerekek, valamint az sem mindegy, hogy milyen állásban van visszaszerelve a hevederzárbetét (fogasléc pozíció beállítás).

Tekerőgombos hevederzár

Kívül kulcsos, belül tekerőgombos hevederzár nagyon sok helyen van még felszerelve, a régi időkből, de már a változatot, konstrukciót ma már nem gyártják. Ebben a szerkezetben zárbetétet cserélni nem lehet már, így ilyen igény felmerülése esetén, az egész hevederzár szerkezetet kompletten le kell cserélni.

Ezt a fajta hevederzárat régebben a kényelmi funkció miatt úgy készítették el, hogy kívülről kulccsal, kézzel kellett rázárni, belülről pedig egy fekete műanyag, vagy bakelit gombot jobbra vagy balra kellett zárni, illetve nyitni.

Ez egy nagyon megbízható szerkezet, mert némelyik már 20 éve működik, viszont ebben, kulcselvesztés miatt zárbetétet cserélni nem lehet, így csakis komplett hevederzárat, tokkal vonóval, egy olyanra tudjuk kicserélni, ami kívül-belül kulcsos meghajtású. Az általunk forgalmazott, izraeli RB zárbetéttel a tekerőgombos kivitel is megoldható, csak a tekerőgomb jóval kisebb lesz, mint volt. Megjegyeznénk, hogy üveges ajtóknál a belső tekerőgomb használata nem ajánlott, mert üvegtörés után, belülről csak kitekerik a zárat és már nyitva is van az ajtó.

Amennyiben rászánják magukat és kompletten lecseréltetik ezt a szerkezetet, akkor már érdemes a benne lévő zárbetétet is nem egy egyszerű fogazott kivitelűre cserélni, hanem egy fúrás-, törés-, magkihúzás-, savazás ellen védett, prémium kategóriás zárbetétet alkalmazni inkább. Ilyen az RB LOCXIS zárbetét.

Továbbá, szintén érdemes a régi, lemezes védelmet lecserélni és annak a helyére egy belső felfogatású, teljes zárvédő pajzsot beszerelni. Ez létezik fehér, barna, alumínium és sárgás-rezes színben.

Tehát tulajdonképpen a régi, tekerőgombos hevederzárat, némi-nemű átalakítással, biztonságosabbá, praktikusabbá tudjuk tenni úgy, hogy a régi fali fogadókat nem kell leszerelni, abba kényelmesen belemegy a jobb- és baloldalon kijövő hasábnyelv.

Aki komolyabb hevederzárban gondolkodik, akkor ebben is tudunk segíteni. Mégpedig a cégünk által forgalmazott, védőkártyás hevederzárral, amelyet a régi Miskolci tekerőgombos hevederzár helyére fel tudunk szerelni. Itt már új fogadókat is kell fúrnunk, mert a mi hevederzárunkból két acéltüske jön ki, és azok nagyobb helyet igényelnek. A zárnyelv itt szélesebb.

Az általunk forgalmazott vízszintes hevederzárnál a fehér és a barna színek közt lehet választani. Ez már egy magasabb biztonsági kategóriás hevederzár, mint a fent említett Miskolci. A jó hír azonban, hogy ennél a modern hevederzárnál is ki tudjuk alakítani a belső tekerőgombos változatot. A benne lévő csúcskategóriás, MABISZ 6. fokozatú tanúsítvánnyal rendelkező RB LOXCIS zárbetétet tudjuk tekerőgombozni. Ez a tekerőgomb matt króm színű, mint maga a zárbetét. Így minden színű hevederzárhoz illik, annál is inkább, mert a kilincs garnitúra is általában fémszínből van.

Mint már említettük, ez egy modernebb, erősebb, biztonságosabb konstrukció, így az ára is magasabb. Viszont itt 100 százalékos védelmet tudunk garantálni a befeszítés elleni védelemben, és a zárbetét rongálása elleni védelemben egyaránt.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Hevederzárbetét csere Budapest

Sokszor előfordul velünk, hogy számunkra érthetetlen reakciókat kapunk az ügyfelek részéről.

Vegyük példának, amikor egy hevederzárban zárbetétet kell cserélni, az most lényegtelen is, hogy milyen okból kifolyólag. Mi általában elmondjuk az árat. Természetesen az első reakcióból (vagy annak hiányából), mi már egyből tudjuk, hogy ezt most sokallja az ügyfél, vagy nem erre számított, vagy nem tetszik neki. Sőt, mi már azt is tudjuk, hogy ez a munka nem fog összejönni. Nem igazán probléma, hiszen nem mindenki választhat minket, nem is tudnánk minden munkát mi magunk elvégezni.

Viszont az, ami számunkra érthetetlen, amikor az ügyfél azt mondja, hogy nem lehetne-e ezt valahogyan egy olcsóbb zárbetéttel megoldani, és így lefaragni az árból. Nos, nem lehet.

A hevederzár egy biztonsági zár. Azért van az ajtón, mert az ajtó nem elég erős a befeszítéssel történő betörések ellen. Az olyan hevederzár esetében, ahol a zárbetét prémium kategóriás, a szerkezet már előlépett főzárrá, ami annyit jelent, hogy kenterbe veri az ajtón található többi zárbetét minőségét és biztonsági fokozatát. Mégpedig azon okból, hogy a zárbetétje egy csúcskategóriás termék, törés-, fúrás-, finomnyitás- és másolás elleni védelemmel, a kilincs alatti zárbetét pedig, egyértelműen és az esetek 99,9 százalékában, nem az.

Sok konkurens zárszerviz céggel ellentétben nekünk nem az a célunk, hogy egyszer jól lehúzzuk az ügyfelet, és valami csillagászati költségért egy jó vacak zárat tegyünk be, majd a napi keresettel a zsebünkben hátradőljünk a fotelben, aztán el van intézve. Mi büszkék vagyunk arra, hogy minőségi és garanciális szolgáltatást végzünk. Amit megcsinálunk, azzal az ügyfelek elégedettek, ajánlanak minket másoknak is, visszahívnak minket, stb. Így sok munkánk van, és lehet, hogy a zárszerelések során kevesebbet keresünk vele, de az ügyfél-elégedettség és a profizmus számunkra az elsődleges.

Mi olcsó, silány, vacak, minősíthetetlen, gagyi, kínai zárbetétekkel nem üzletelünk. Számunkra egy ilyen zárbetét nem képvisel semmit, alapvető biztonságot meg pláne nem! A hevederzárba nem lehet a legolcsóbb, legócskább betétet betenni, mert az semmit nem ér, így totál fölösleges, hogy hevederzár van az ajtón. Mert olyan, mintha nem lenne.

Ha a hevederzárbetét csere el van végezve becsületesen, jó minőségű cilinderrel, akkor Önök védve vannak, amíg pedig nincs elvégezve, vagy valami hitvány betét került bele, akkor nincsenek védve. Ez ilyen egyszerű.

A legérthetetlenebb azonban mégis az, amikor mindezt egy cég csinálja. Amikor egy kollégával felhívatnak mindenkit, aki létezik, és végigkérdezik, hogy ők hogyan tudnák ez saját maguk megoldani, mert ezzel spórolnának kb. 10 ezer forintot. Nos, sehogy!

A hevederzár, mint fent említettem, egy biztonsági zár. Nem úgy működik, hogy kicsavarok egy csavart, beteszem az új betétet, aztán hajrá. A hevederzárat egy fogaskerekes zárbetét hajtja. Ilyet alapból nem árulnak a zárszaküzletek, mert a zárbetétek tolókavivővel vannak ellátva, nem fogaskerékkel. Ahhoz, hogy a zárboltban feltegyék a zárbetétre a fogaskereket, meg kell tudni mondani a zárbetét pontos méretet, vagy a hevederzár típusát, vagy a fogaskerék méretét és fogszámát, illetve a zárbetét minőségét. A minőséggel talán még nem is lenne gond, egy jó üzletben tudnak ebben segíteni, és talán nem tévesztik meg a vásárlókat szándékosan. Azonban a méretet tudni kell, és a fogaskerékből is 6-7 féle különböző fajta. Ezeknél nem mindegy, hogy melyiket szerelik fel a zárbetétre. Az ilyen szakmai dolgokat pedig egy nem szakmabeli egyén nem tudja.

Mindezek után úgy gondolom, jobb inkább a hevederzárbetét-cserét szakemberre bízni, hiszen egyrészt a megfelelő méretű zárcilindert mi a helyszínen fel tudjuk fogaskerekezni, másrészt garanciális a munkavégzés. Nem utolsósorban pedig, a zárbetét minőségével és biztonságával sem lesz gond. Ezek pedig igen fontos dolgok egy betörés akadályozására szolgáló, biztonsági hevederzár esetében.

A hevederzár nem dísz, hanem vagyonvédelmi eszköz. Ennek a karbantartása, zárcseréje pedig pénzbe kerül. Ezzel kell számolni, ha nem akarnak egy több százezres-, vagy cégek esetében, akár többmilliós kárt, amely egy betörés során keletkezhet!

Hívjon minket, kiváló szakemberekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére non-stop! Szereltessen minőségi zárbetéteket, hevederzárakat – VELÜNK!

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest