Cerutti/Viro ajtózárak átalakítása cilinderes működtetésűre

Elmondhatjuk, hogy a magyarországi ajtókban a legtöbbet előforduló zárként emlegetik a Viro tollas kulcsos trezorzárakat. Ezekből több ezer darab már közel 20 éve működik a magyar bejárati ajtókban, és mostanra érkezett még csak el az az idő, amikor kezdenek tönkremenni, így cserére szorulnak. Zárcsere esetén két lehetőséget is tudunk biztosítani az ilyen biztonsági ajtóval rendelkező ügyfelek számára.

Az első variáció, hogy paramétereiben megegyező, szintén ugyanaz az olasz gyártó által gyártott, Cerutti (Viro) tollas kulcsos zárra cseréljük ki az elromlott zárszerkezetet. Ehhez 3 darab, gyári tollas kulcs tartozik, illetve egy beépített rugóval rendelkező ajtókilincs-pár. Ennek a típusú zárcserének a költsége, szereléssel együtt (Budapesten) bruttó 76.000 Ft.

A másik lehetőség, ha az ügyfél nem akár már ilyen hosszú, tollas kulcsos kivitelt használni, akkor az egész zárat átalakítjuk egy cilinderes vezérlésű zártestre. Ez a zár ugyanazt a háromirányú záródást tudja biztosítani, mint a tollas kulcsos verzió, így fel-, le-, és előre irányban reteszeli az ajtót.

Egy ilyen átalakítás nagy munka, 2-3 órát vesz igénybe. A tollas kulcsos nyílást át kell alakítani a cilinderbetét és a cilindervédő pajzs fogadására, beépítésére, illetve a rudazatok módosítására. Ez az átalakítás sem kívülről, sem belülről az ajtólapon változást nem mutat, mert az ajtó belső szerkezetén végezzük az átalakítást.

Az átalakítás után, szinte az egész ajtón újak lesznek bizonyos részek, pl. a zárszerkezet, a kilincs, a zárbetét, és a törés ellen védő külső zárpajzs/rozetta. Ezekbe az ajtókba csak prémium kategóriás zárbetéteket teszünk, ami összekódolható bármelyik másik RB kulccsal. Ez alatt azt értjük, ha esetleg van egy másik lakás, vagy másik ajtó, amelyikben szintén zárbetét hajtja a szerkezetet, akkor ezt is kicseréljük RB betétre, és a kettőt úgy kódoljuk össze, hogy egy kulccsal legyen nyitható mindkét ajtó. A biztonsági fokozatból nem csökkent semmit a zárbetétek összekódolása.

Sőt, megmarad Önöknél a másik zárbetét 3 kulcsos kulcskészlete a kódkártyával együtt, így kulcselhagyás esetén még kulcskészletet sem kell vásárolni, hanem a meglévő három kulcsra átkódoljuk a zárbetéteket egy egyszeri munkadíjért.

Kulcselvesztés esetén, a biztonsági ajtó zárbetétjét egy új kulcsgarnitúrára át tudjuk kódolni, így nem kell zárbetétet cserélni benne. Megjegyeznénk, hogy a tollas kulcsos eredeti változatnál, kulcselhagyás miatt komplett zárszerkezet csere szükséges.

A biztonsági ajtóba beszerelendő új zárbetét MABISZ 6. biztonsági fokozattal rendelkezik, amely az elérhető legmagasabb szint. Mindenféle nyitás elleni védelemmel felszerelt a zárbetét, pl. törés-, fúrás-, magkihúzás-, savazás-, finomnyitás ellen védett, illetve másolásvédelem alatt állnak a kulcsai. A másolásvédett kulcsokat csak az adott helyen, a kódkártya megléte mellett lehet másoltatni.

Egy ilyen komplett átalakítás kb. 120 ezer forintba kerül. Sokan gondolhatják azt, hogy ez egy fél ajtó ára. Itt kb. 40 ezer forintos munkadíjjal kell számolni, a többi az anyagköltség. A törésvédő pajzs színe réz, bronz és matt króm változatú lehet. Az ilyen átalakítási munkánál minden alkatrészt, anyagot mi viszünk a helyszínre, mert csak így tudjuk a garanciát vállalni.

Érdeklődjön a 06-30-408-89-14 telefonszámunkon.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest