Biztonsági ajtó tartozékok

A biztonsági ajtó kiválasztásánál sose kapkodjunk, jól gondoljuk végig, menyi ideig tartózkodunk a lakásban, hosszútávban gondolkozunk-e, mennyi érték van a lakásban, kültéri- vagy beltéri ajtó lesz-e, jobbra-, balra-, kifele- vagy befelé nyílik-e. Sötét lépcsőházban lesz-e vagy zárt folyósón, kell-e világító ablak bele. Közel van-e a lifthez, szükséges-e extra hangszigetelés. Magyarul, ha jó ajtót akar, akkor nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, amelyekről kérdezze szakértő kollégánkat, aki ebben nagymértékben segíteni tud. Hívjon minket, írjon nekünk e-mailt, mi részletes árajánlatot adunk, vagy ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk!

De lássuk is, melyen kiegészítőket javaslunk, amelyek az ön kényelmét elősegítik. Az első ilyen az optikai kitekintő. Minden beszerelt bejárati ajtónkhoz alapból gyárilag tartozik egy sima, ún. normál kitekintő, vastagabb és vékonyabb ajtókhoz egyaránt. Réz, bronz, króm vagy matt króm kivitelben elérhetők. Ezeket belülről egy fémlapka elmozdításával lehet kitekintésre használni. Kb. 100-120 fokos ajtó előtti szöget lehet belátni a kitekintővel, amely szemmagasságban van elhelyezve az ajtón, nagyjából középen. Igény esetén azonban bárhová felszereljük ezt az ügyfélnek, ahova szükséges. A középre történő szerelés az üveges ajtóknál is máshová szokott esni, mert az üveget ugyebár nem lehet átfúrni.

A másik fajta kitekintő már a fejlett rendszernek köszönhető, a digitális változat. Ez lehetőséget biztosít, hogy az ajtón belül lévő személy egy okostelefon méretű kijelzőn egy vetített képet lásson, ami a gomb megnyomásával egy percig is a képernyőn mutatja az ajtó előtt álló személyt. Elég sokféle digitális kitekintőt szereltünk már különböző kérésekre, de minden digitális kitekintő felszerelése előtt az ügyfelet kikérdezzük, hogy miért is szeretné ezt, mert több opció is szóba jöhet. Van olyan műszer, ami csak a gomb megnyomásával kb. egy percig mutatja a képet, és van olyan is, ami felvételt is készít, vagy mozgásra kapcsol be önmagától.

Minél drágább egy digitális optikai kitekintő, annál több funkciót biztosít, és több extrával rendelkezik, amely az ügyfél kényelmét biztosítja.

Sokakat érdekel, hogy kívülről be lehet-e látni a kitekintőkön keresztül. A válaszunk: nem. A kitekintőben lévő kamera csak egyirányba, kifelé néz és befelé mutatja a külső bejárati ajtó előtt lévő képet. A biztonsági bejárati ajtó gyártása során különböző színbéli megrendeléseket szoktunk kapni az ajtót illetően, a fehéren, és a hagyományos faszíneken túl, extrém színeket is, mint pl. lila, mályva, tűzpiros vagy fekete. Ezekhez az ajtószínekhez kell igazítani a digitális kitekintő színét is, ami különböző gyártók szerint lehetnek matt króm, ezüst, fekete, fehér, réz színűek.

A digitális kitekintőt úgy kell elképzelni, mint azt írásunk elején is említettük, hogy az ajtó burkolata át van fúrva és azon keresztül megy át a külső rész. Ez csatlakozik a belső monitor vagy kijelző alaplapjára és erre kell rászerelni a belső vevőt, ami általában egy iPhone 6-os méretű tárgy. Ez a bejárati ajtó belső faburkolatára fekszik fel, és egy kicsit eláll az ajtó síkjától. Ezeken a digitális kitekintőkön egy vagy két gomb található, amelyek a bekapcsoló vagy a felvevő funkciót biztosítják.

Folytatjuk….