Biztonsági ajtó tartozékai

Színek, minták

Előző írásunkban a kényelmi kiegészítőkkel kezdtünk foglalkozni. Mai blogunk témája a megfelelő szín és a mintázat kiválasztásának elősegítése.

Egy igazi biztonsági ajtó nemcsak a kinézetéről, masszivításáról, illetve biztonsági zárjairól, kiegészítőiről híres, hanem nagyon fontos maga a stílusos, esztétikus megjelenés, az egyedi forma, mintázat is. Nézzünk egy példát. Ha valaki már járt Olaszországban, találkozhatott olyan bejárati ajtókkal, fakapukkal, amelyek különböző gyönyörű színekben pompáznak, pl. pirosak, tengerkékek, zöldek, palettás borításúak, mint a dél-olaszországi házak. Az ember nem, mint egy ajtóra tekint szinte, hanem egy remekműre, ami vidám hangulatot, szépséget vihet be a mindennapi életünkbe. De ez mögött persze ott van a biztonsági fokozat.

Szeretnénk az ügyfeleink figyelmébe ajánlani, hogy az általunk gyártott bejárati ajtók nemcsak fehér és barna, sztenderd színekben fordulnak elő, hanem szinte bármilyen színt képesek vagyunk prezentálni, amit ez ügyfél a saját ízléséhez, stílusához alakíthat, esetleg a lépcsőház vagy lakás színeihez kiválaszthat, igazíthat. Szintén jó ötlet lehet a lakásba beépített bútorok színéhez igazodni, illetve a falak, kiegészítők színárnyalatait szem előtt tartani.

Arról nem is beszélve, hogy különböző módon tudjuk variálni a színeket is. Pl. a külső borítás lehet dió szín, a belső pedig akár nyír, homokszín, krémszín vagy mahagóni. Ez a kis tájékoztató a színek világára vonatkozik, de egy pár szót ejtsünk a mintázatról, a formáról is, hogy hogyan nézhetne ki a bejárati ajtónk. Ne csak egy síkfelületet lássunk, gondolkozzunk mintákban!

Sok bejárati ajtót gyártottunk az elmúlt években, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan mintázatokat, faragásokat, kazettaformákat készítettünk, amelyek kiemelik az ajtó kinézetét és otthonosabbá, szebbé teszik az ügyfél környezetét. Van, aki eltolt mintázatot kér, belemart kivitelben, de vannak sorban egymás alatt lévő kazetták, téglalapok. Martunk már monogramot, falevél mintát, köröket, illetve alul-felül boltíves formát egyaránt. Ha van elképzelése, segítse munkánkat egy rajzzal, fotóval, melyet, ha elküld nekünk e-mailben, mi megvalósítjuk azt, rövid határidővel. Mindezt az ön által választott színben és kivitelben.

A biztonsági ajtó, de ezt már sokszor említettük, életünket, családunkat, értékeinket védi, ezen nem szabad spórolni. Minden esetben jól tervezzük meg mind a biztonsági kialakítást, mind a színt és a formavilágot. Ami nagyon fontos még, mielőtt új ajtót gyártatnak, ha végig gondoljak, melyik szín, mihez passzol. A legfontosabb azonban a nyitási irány. Jobbos vagy balos kivitel, kifelé vagy befelé nyíló változatban.

Ha olyan helyen van a lakás, ahol nincs útban a kifelé nyíló ajtó, akkor érdemes úgy szereltetni, mert nem a lakás folyosójából veszi el a helyet, amely legalább 1 m2-t foglal magába. Ennek a helyére mehetne más is, pl. akár egy beépített szekrény, vagy cipőtároló. Nem kell megijedni a kifelé nyíló bejárati ajtóktól, hiszen a zsanér felőli részen ugyanúgy leemelésgátlók vannak szerelve, a zár felőli oldalon pedig, az igény szerint kiválasztott trezorzár, ami nemcsak előre, de ugyanúgy felfelé és lefelé is záródik.

Itt maximum a kültéri viszontagságokat kell figyelembe venni, hogy olyan hőálló, UV és vízálló borítás kerüljön rá, ami megfelelő kezelés esetén, hosszú-hosszú évekig bírja.