Besurranó tolvaj elleni lakásvédelmi tippek

Csokorba szedtünk egy pár védelmi eljárást, módszert, amivel távol tudjuk tartani a hívatlan betörőket. Olvassa el, vonja le a következtetéseket és ha úgy gondolja, hogy szeretné megelőzni a bajt, vagy csak biztonságosabb védelmet szeretne lakásának, akkor ebben tudunk segíteni, pl. egy betörésbiztos másodzár felszerelésével!

Zárjunk mindent kulccsal, ne hagyjunk ki egy zárat sem!

A legfontosabb dolog az ajtók, kapuk, garázsajtók kulccsal történő zárása minden alkalommal. Sokan feleslegesnek, időigényesnek tartják ezt az elővigyázatosságot, de sok múlhat egy apró figyelmességen! Pl. a betörő ott lehet az utcában és ahogy ön jön ki a házból ő telefonálást mímelve kifigyelheti, hogy a kaput csak behúzta, a bejárati ajtót bezárta, de a mellette lévő előszoba ablak pedig nyitva maradt. Ha távozáskor sok kulcsot kell használnia és csak ezen múlik a dolog, akkor csináltasson azonos kulcsrendszert, ami megkönnyíti az életét! Mi ezt felmérjük és elkészítjük Önnek! Olvassa el a részleteket itt!

Ne feledkezzünk meg az ablakok zárásáról sem!

Főként kertes házak és földszinti, első emeleti lakások esetében, ha elmegyünk otthonról, az ablakokat ugyanúgy zárjuk, mint a bejárati ajtót! A buktatóra hagyott ablak a legkönnyebb behatolási mód a betörő számára, mert benyúl egy szerszámmal, kiakasztja és már bent is van. Az ablakon történő bejutások ellen védekezhetünk ún. ki- és befeszítésgátlók felszerelésével, melyet cégünk rövid időn belül fel tud szerelni fém-, fa-, műanyag-, egy- vagy kétszárnyú ablakokra, teraszajtókra.

Riasztó bekapcsolása, kód ellenőrzése

Akinek van már működő riasztója, annak egy plusz védelmet nyújthat a zárakon kívül, hiszen a riasztó hangja, látványa szinte minden esetben elkergeti, távozásra készteti a betörőt. Minden alkalommal, ha még csak egy órára is megyünk el a lakásból, kapcsoljuk be a riasztót, ellenőrizzük a kódot! Ha esetleg valaki megláthatja, a riasztó kódját cseréljük másikra, ne legyen belőle baj!

Autóink bezárása, garázsba való beállás

Soha ne tartsunk kocsikulcsot az előszobában, az asztalon, mert az éjjeli besurranó tolvajok egyből azt fogják meg a lakáskulccsal együtt és már el is vitték az autót. Ha az autót nem használjuk, álljunk be a kertbe, garázsba, húzzuk fel az ablakokat, zárjuk, és ne legyen látható helyen benne semmi! Nem szabad lehetőséget adni a nézelődő autótolvajoknak sem!

Célpontok vagyunk a betörő szemében? Mit gondol a tolvaj?

A tévhit elkerülése érdekében tájékoztatunk mindenkit, hogy a betörők nem feltétlenül csakis éjjel dolgoznak, ugyanúgy világosban is meg tudnak minket fosztani az értékeinktől. A betörők esetében megkülönböztetünk alkalmi besurranó vagy folyamatosan ebből megélő tolvajt. Javarészük inkább az egy alkalmas, ún. lehetőségre vágyó betörő, nem előre megtervezetten kísérli meg a betörést.

Általában random megfigyelt, kinézett személyek az áldozatok. A rosszfiúk a környéken járkálnak, szemlélődnek és várják az alkalmas pillanatot, mikor nem figyel senki, nincs a lépcsőházban szomszéd, esetleg buktatóra van hagyva egy hátsó ablak.

Mit kell tudni a betörőkről?

Az alkalom szüli a tolvajt, ez egy nagyon jó közmondás. Megkülönböztetünk besurranó, alkalmi vagy hivatásszerű tolvajt. A legtöbb még mindig a besurranó tolvaj, akik nem rongálnak, nem feszegetnek zárakat, nem törnek üveget, csak spontán arra jártak és valakinek rossz napja volt, mert kapkodott. Nem töltenek időt a lakásokban, az előszobából összeszedett elektronikai cuccokat felmarkolják és a könnyű zsákmánnyal már távoznak is.

Összefoglalás - Tipp a védelemre

Az ajtók zárásán, az ablakok ellenőrzésén, a riasztó bekapcsolásán kívül kérjék meg esetleg a szomszédot, hogy figyeljen. Szereltethetnek pár tízezer forintból beépített kamerát, amivel a telefonon keresztül rá lehet nézni a lakásra. Ragaszthatnak fel ajtóriasztós, távfelügyeleti matricát. Szereltessenek fel plusz másodzárat, hevederzárat! Amennyiben szaktanácsadásra van szükségük, hívják nonstop ügyfélszolgálati telefonszámunkat a lenti számon!

Ha írni szeretnének nekünk, azt is megtehetik a profizar@gmail.com email címen!

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest