Barkácsáruházas ajtók letört kilincseinek pótlása

Több magyarországi nagy barkácsáruház is foglalkozik kínai ajtók forgalmazásával, értékesítésével. Itt főleg a darabszám eladása a fontos, nem pedig az alkatrészek pótlása meghibásodás, törés, sérülés esetén. Nyilván az eladási darabszám a haszonkulcs, és nem pedig az alkatrészek egyesével történő értékesítése vagy raktáron tartása. Többször is előfordul, hogy az ügyfél bánatában össze-vissza telefonál, keresgél a neten, hogyan tudja ezeknek az ajtóknak pl. a letört kilincsét beszerezni, miként történik a pótlás. Tőlünk sem tud ilyet külön vásárolni, viszont szervíz formájában tudunk megoldást biztosítani, ha lefényképezi a még le nem szerelt kilincset az ajtón és elküldi nekünk e-mailben. Válaszként egy árajánlatot küldünk vissza, és ha elfogadja az ügyfél, raktárról, nem pont olyan, de méretileg vele azonos kilincset felszerelünk. Mindez olyan előnyökkel jár, hogy biztos lehet abban, hogy a megfelelő méret és minőség került az ajtóra, ezután nem kell tovább kutatni és menni, továbbá garanciát is tudunk rá vállalni.

Érdemes szakemberre bízni a dolgot, hiszen nem mindig oda esnek a rögzítési pontok, illetve ha már kimegy a mester, akkor ránéz az ajtóra, hogy a benne lévő kínai zár is milyen biztonsági szintet ad a bent lakóknak.

Hogyan védhetjük ingatlanunkat, ha őrizetlenül hagyjuk, pl. nyaraláskor?

Nem minden lakásban van kutya, riasztó vagy biztonsági acélajtó, ezért ha hosszabb távra utaznak, például rokonlátogatás, nyaralás vagy bármi egyéb, akkor az időszakról, amikor nem lesznek otthon – ha lehet – ne posztolja különböző közösségi oldalakon, ne reklámozza társasági körben, hogy egy hetet nem tartózkodnak majd a lakásban. Inkább tegyenek különböző óvintézkedéseket ez ügyben! Ilyen lehet pl. egy megbízható szomszéd, aki naponta fel-le húzogatja a redőnyöket, időzített, világító kapcsolót helyezzenek el az ingatlanban, ami este felkapcsol, hogy azt lássák, van valaki a lakásban. Hagyhatja bekapcsolva a rádiót is, illetve gondoskodhatnak az ajtó biztonsági zárásáról, akár másodzár, akár egy korszerűbb zárbetét kicserélésével. Rengeteg alternatíva létezik a betörés megelőzésére, mi nagyon régóta a szakmában dolgozunk. Forduljon hozzánk bizalommal!

Zárcsere az ajtó beazonosítása után

Napi többszáz hívást fogadunk ügyfeleinktől a zárcsere kapcsán és az első kérdése mindenkinek, hogy mennyibe kerül egy zárcsere. Erre a kérdésre elég nehéz válaszolni, ha csak nem vagyunk biztosak abban, hogy mivel állunk szembe. Így azt találtuk ki, hogy egy hosszabb beszélgetést folytatunk, kérdezz-felelek módszerrel, ami alapján általában beazonosítjuk, milyen ajtóról és milyen zárnak a cseréjéről lenne szó. A legbiztosabb módszer azonban, amivel nem lehet mellélőni, ha egy fényképet kérünk kulcsról, a zárról emailben. Nyilván vannak egyszerűbb ajtók, egyszerűbb zárak, de az esetek 70 százalékában nem feltétlenül azzal találkozunk a helyszínen, amit az ügyfél elmond nekünk, így elég kellemetlen helyzet alakulhat ki, ha az ügyfél egy sima bejárati ajtót említ, amire mondunk egy árat, de a helyszínen egy tollas kulcsos trezorzárral állunk szemben, aminek a költsége a százezer forintos értékhatárt súrolja. Ezt a helyzetet úgy tudjuk elkerülni, ha küld nekünk e-mailben egy fényképet az ajtóról, zárról vagy a kulcsról, így sokkal könnyebb a beazonosítás.

Szakszerű, gyors, megfizethető postaládazár-csere

Mint minden szakmában, úgy a zárszerelésben is vannak gyorsabb, lassabb, olcsóbb, drágább szolgáltatások, műveletek. A zárcserék többsége az ún. jól kereshető részhez tartozik, de a postaláda zár már nem annyira. Mi azonban nem mondhatunk nemet a megrendelőink számára, ha valaki csak azért hív ki minket, hogy kicseréljük a postaláda zárat kulcselvesztés miatt. Heti szinten 10-15 ilyen megkeresésünk van, amikor pl. új lakást vásároltak és nem adtak hozzá kulcsot, ha beletört a postaláda zárba a kulcs tolla, ha a régi tulaj leszerelte és otthagyta üresen, sorolhatnánk. Minden műveletnek az a vége, ha szükséges kinyitjuk (szakszerűen, nem rongálva), majd teszünk bele egy új zárat, végül átadjuk a hozzá tartozó két darab kulcsot. A komplett költség Budapest területén 20.000 forintos összeget képvisel, ebben benne van minden. Próbálunk gyorsan, akár egy munkanapon belül mindenki számára lehetőséget és zárcserét nyújtani.