Viro ajtózár

Mint már annyiszor említettük, nagyon sok, közel 20 éve beszerelt Viro trezorzár működik a bejárati ajtókban országszerte. A mai blogunkban nem is annyira a Viro zárszerkezet minősége kerül terítékre, hanem a régi zárak meghibásodásából adódó, odafigyeléssel elkerülhető kellemetlenségek.

Nos, a közel 20 éve, vagy még régebbi Viro zárak is lassan meghibásodnak, eljár felettük az idő vasfoga. Aki odafigyel az ajtó működésére, az észleli a jeleket. Egy zár is kezdhet megbetegedni, mint az ember, így a teljes tönkremenetel előtt mindig produkál tüneteket. Ezeket vagy észrevesszük, vagy nem. Melyek is ezek? Mire figyeljünk?

A zár akadozása az első jel. Nehezebben fordul a kulcs a zárban, nehézkesen viszi valamelyik fordulatot, már nem működik könnyedén. Előfordulhat, hogy furcsa, eddig még soha nem hallott hangot „hallat”. Lehetséges az is, hogy erőteljesebben kell a kulcsot forgatni benne, erősebben kell fordítani, hogy vigye a záródást, esetleg nyikorog már, vagy furcsa kattanó hangot lehet hallani a kulcsfordításkor.

Ezek a tünetek, vagy jelek, hogy nincs minden rendben. Azért csodákat senki ne várjon, egy 20 éves zárszerkezettől nem is szabad többet várni, így is bőven túlteljesítette a napi feladatát. Ilyenkor gondoljunk a háztartási gépekre, számítástechnikai eszközökre, vagy a mobilra, amelyek néha 2 évet, azaz a tizedét sem bírnak ki!

20 éves zárszerkezetet nem javítunk. Nincs hozzá alkatrész, de akkor sem javítanánk, ha lenne, mert mivel minden 20 éves a szerkezet belsejében, így mindent cserélni kellene. Egyszerűbb egy újat berakni.

Azért érdemes erre figyelmet fordítani, mert egy akadozó zárszerkezet esetében a következő lépés mindig az, hogy nem fog kinyílni az ajtó. Murphy törvénye szerint, ez a lehető legrosszabb időben fog előfordulni (tapasztalatunk szerint is). Ha nem nyílik az ajtó, akkor a jobbik esetben, egy hozzáértő szakember még a saját kulcsával képes a szerkezetet visszanyitni (kulcsátforduláskor). Ezután jöhet a zárcsere.

A legrosszabb esetben pedig, és nem hozzáértő zárszervizessel, nos  az ajtócsere. Erre is volt példa.

Amit tudni kell: ha gond van a zárral, előzzék meg a problémát, cseréltessenek időben zárat, hiszen ennek a költségét nem lehet megspórolni! Halogatás esetén, a zárcserét megelőzi egy zárnyitás, amelynek külön költsége van. Nagyban függ a napszaktól, illetve a zárszerviz cégtől. Ha nincs náluk Viro zár (márpedig 95 százalékuknál nincs!), akkor az ajtó nem zárható be. Ilyenkor újra vissza kell menni, vagy hívni egy másik céget, aki majd elvégzi a zárcserét. A költségek pedig nőnek.

Egyszóval, ne várjanak, ne halogassák a problémát, hanem forduljanak bátran hozzánk! Szakembereink, garancia biztosítása mellett, végzik el a Viro zárcserét! Viro/Cerutti zárainkat, mind jobbos, mind balos kivitelben, raktárkészletről biztosítjuk ügyfeleinknek! Kímélje meg magát a zárnyitás stresszes és költséges problémájától, hívja cégünket, a Cerutti zárak szakértőjét és kizárólagos importőrét! 06-30-408-89-14 hívjon minket.