Osztrák hevederzár

Mint, már említettük, mi sem osztrák, sem Elzett zárbetéteket nem szerelünk, nem értékesítünk, a minőségbeli problémák kiküszöbölése érdekében. És természetesen a 100 százalékos másolásvédelem érdekében.

Ha már egy jól működő szerkezet van az ajtón, akkor ne bízzuk egy silány minőségű hevederzár-betétre a működését! Elvégre ez az egésznek a működtető mechanizmusa, ezen múlik a lakás biztonsága, védelme. A már meglévő „osztrák hevederzárakba” 30/55 vagy 30/70 mm osztású zárbetéteket szereltek, a vékonyabb és vastagabb ajtók függvényében. Ennek a helyére mi a helyszínen, prémium kategóriás zárbetétet szerelünk be, így az osztrák hevederzár egy izraeli, prémium kategóriás zárbetéttel karöltve, 100 százalékos biztonságot fog adni az ajtónak.

Osztrák hevederzár zárbetétcsere – ár

Mi a gyártó által forgalmazott Nova és Elzett zárbetéteket nem szereljük, mert ezeknek az ideje, biztonsági fokozata, már kicsit elavult kategóriát képvisel. Akinek ilyen van, azt mindenféleképpen arra ösztökélnénk, hogy cseréltesse, mert ahogy fejlődik a világ, úgy fejlődnek a betörési technikák is. Ezek a zárbetétek már nem igazán nyújtanak sem kellő biztonságot, sem másolásvédelmet nem élveznek, mint ahogy a gyártó azt a mai napig feltünteti, állítja.

Éppen ezért mi egy olyan zárbetétet ajánlunk az ügyfeleknek, ami fúrás-, finomnyitás-, törés- és másolásvédelemmel van ellátva. A másolásvédelem szabadalmi védelem, amely 2030-ig van az izraeli gyártó, az RB által biztosítva. Egy ilyen prémium kategóriás zárbetét cseréje cégünknél bruttó 46.000 Ft. Ebben benne van a zárbetét, a hozzá tartozó 3 db gyári kulcs, a másolásvédelmi plasztik kódkártya, valamint a munkadíjunk (Budapesten). Ezt a kódkártyát a kulcsmásolásnál a Kulcskirály zárszaküzletben mindig fel kell mutatni. Máshol ezt a kulcsot, nyerskulcs hiányában nem másolják. Illetve volt egy hely, ahol szaktudás hiányában lemásolták a kulcsot, ám az egyáltalán nem működtette a zárat!

Másolásvédett hevederzárbetét-csere

Mit is jelent valójában a védett profil? Sajnos sok esetben megtéveszti a gyártó vagy forgalmazó az ügyfeleket, mindenféle papírkártyákkal, vagy nem hiteles plasztik kártyákkal.

Ez azért szomorú, mert az ügyfélnek úgy van eladva ilyenkor a zárbetét, hogy 100 százalékosan másolásvédett, és, hogy csak nála és csak ezzel a kártyával lehet a kulcsot másolni.

A tisztánlátás érdekében: a másolásvédelem azt jelenti, mint pl. az RB interaktív zárbetéthez tartozó kulcsoknál, hogy a gyártó szabadalmat védetett le. Az RB esetében, a kulcs szárába  két mozgó alkatrészt helyezett be, és erre szabadalmi védelmi időt kapott a szabadalmi hivatalból. Tehát ez alatt a 10-20 év alatt, senki, semmilyen formában nem gyárthat le ilyen kulcsot.  Ettől másolásvédett a kulcs.

Itt tényleg csak azt tud kulcsot másolni a zárbetéthez, akinek a gyártó vagy a forgalmazó a nyerskulcsokat a rendelkezésére bocsátja. Más nyerskulcs pedig nem létezik, hiszen a nyerskulcsgyártó cégek kötve vannak a szabadalmi védelem által. Az RB kulcsait Magyarországon csak és kizárólag a budapesti Kulcskirály üzlet másolja az országban!

Egy korrektül működő vállalkozás minden esetben szerződést ír alá a gyártó céggel, hogy a jogi és szabadalmi védelmek betartásával, csak és kizárólag a kódkártya jelenléte esetén másolnak kulcsokat.