MABISZ – zárbetét

A MABISZ minősítésű zárbetétek különböző osztályozással kerülnek besorolása, ami akár jelentheti azt is, hogy egy olcsóbb kategóriájú, kevesebbet tudó zárbetét is kap MABISZ minősítést. A Magyarországon forgalomban lévő zárbetétek szinte mindegyike rendelkezik valamilyen MABISZ tanúsítvánnyal, besorolással. Ezt általában a forgalmazó kéri meg a Biztosítók Szövetségétől. Általában leginkább lapon mart kivitelű kulcsok zárbetétjei vannak MABISZ-oltatva, de találkozhatunk komolyabb fogazott kulcsos zárbetétek tanúsítványaival is.

Mielőtt zárbetétet választanánk a zárcseréhez, a legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a zárbetét milyen ajtóba lesz beszerelve. Továbbá erősen megfontolandó az is, hogy az adott zárbetét milyen védelemmel van ellátva. Gondolunk itt fúrásvédelemre, törlésvédelemre, manipulációs nyitások (finomnyitás, beütő-kulcsos nyitás) elleni védelemre, ami nem elhanyagolható szempont. A másolásvédelem is fontos lehet, mert amely zárbetétek kulcsai szabadalmi védelem alatt állnak, úgy azok csak bizonyos helyeken, a saját kódkártyájuk jelenléte ellenében másolhatók csak le.

Zárszerviz szolgáltató cégünk éjjel-nappal, non-stop tevékenységgel működik Budapest összes kerületében, kiszállási díj nélkül. Ne töltsön felesleges időt zárbetétek vásárlásával, kérje szakember segítségét! Jól felszerelt szervizautónkban különböző méretű, magas biztonsági fokozatú, MABISZ tanúsítvánnyal ellátott, izraeli zárbetétek teljes méret palettáját tartjuk. A megfelelő méretű és minőségű zárbetétek helyszíni beszerelése nálunk biztosított, bármilyen bejárati ajtóról is legyen szó. Mindegyik ajtóba különböző méretű zárbetét szükséges, a zárbetét méretét elsősorban az ajtó vastagsága határozza meg.

Egy normálméretű bejárati alapajtóba általában a szokásos, sztenderd méretű zárbetét van beszerelve, ami 30/30 mm. Az ennél vastagabb, pl. műanyag ajtók esetében, akár 40/ 45-ös, vagy kínai ajtóknál 31/40-es, vagy 45/45-ös, stb. méretű zárbetétek alkalmazandók.

A zárbetét ára a méret növekedésével változik, drágul.

A sztenderd alapméretű zárbetét, amit szerelői berkekben 31/31 mm méretnek mondanak, az minőség függvényében, 10.000 Ft-tól akár 40.000 Ft-ig is terjedhet.

Itt fontos szempont, hogy lapon mart kivitelű, vagy fogazott zárbetétről van-e szó, esetleg védőkártya tartozik-e a kulcsok további sokszorosításához.

Ahogy vastagodik az ajtó, úgy nő a zárbetét hossza, ami lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus méret is. Nem egyforma méretű zárbetét szükséges pl. egy rácsajtóba (ajtó előtti rácsba), egy panelajtóba, vagy egy műanyag, felhúzó kilincses többpontos zárszerkezetbe.

Többször is említettük különböző fórumokon, hogy a támadási felület a zárbetét, így azon nem szabad spórolni! Az biztosítja az ajtó nyithatóságát vagy nem nyithatóságát. Sokan gondolják, ha van rács, figyelnek a szomszédok, van riasztó, az elég. Tapasztalatból mondjuk, hogy nem. Sokan nem tudják, hogy a rács mit sem ér, ha a benne lévő zárbetét pár mp alatt nyitható, ez nem nevezhető védelemnek. Igaz, befeszíteni nem tudják, de ha manipulálják a zárbetétet, akkor nem kell feszíteni, és simán kinyílik a rács.

Ne bízza az ajtó védelmét olcsó zárbetétekre, válasszon prémium minőséget, amely mindenfajta nyitás ellen védve van! Így biztonságban érezheti magát! Választás előtt nézelődjön, kutasson az interneten és több forrásból is gyűjtsön információt! Hívjon fel zárboltokat, kérdezzen meg zárszerviz cégeket, és inkább hallgasson a szakemberekre, mint hogy csak látott valamit a YouTube-on, ami lehet igaz vagy sem.

Hívjon minket, mi csak MABISZ-os, minőségi zárbetétekkel foglalkozunk, amire bátran lehet garanciát vállalni, amit mi meg is teszünk!