Kínai ajtók zárjainak cseréje, szervizelése

Budapesti nonstop zárszerviz cégünk ügyeleti jelleggel vállalja és végzi el a HiSec, Secdoors, TerraSec és a barkácsáruházban kapható kínai, világító kilincses, több ponton záródó bejárati ajtók szervizelését. Az alábbi sorokban tájékozódhat a kínai ajtókról és a mi zárszerviz tevékenységünkről.

Tudnivaló a HiSec, Secdoors kínai gyártmányú ajtókról

Mindenki számára egyértelmű és világos, hogy mit is takar a kínai termék akár ruházatban, elektronikában, stb. Pár sort írunk a zárak kapcsán tájékoztatásul, mielőtt ilyen típusú, túlhirdetett HiSec, Secdoors bejárati ajtót vásárolna bárki is.

Sokat nem várhatunk el egy olyan ajtótól, ami olcsó, silány nyersanyagból és nagyszámban készül Kínában. Arról már nem is beszélve, hogy ezzel a taktikával megölték a magyar ajtógyártó cégeket, de ezzel semmit nem lehet kezdeni.

A kínai HiSec, Secdoors ajtók paraméterei

Maga az ajtó egyedi készítésű, lemezváz szerkezetű, közötte hullámréteges keménypapír van. Mind a kilincsgarnitúra, mind az alsó/felső zárszerkezet semmivel nem helyettesíthető, meghibásodás esetén mi is csak a gyárit tudjuk beszerelni. Nincs olyan hazai zárgyártó, aki ráállt volna ennek a zárszerkezetnek egy újabb változatának a készítésére.

Kínai lemezajtó kilincs probléma – Mi a megoldás?

Az összes kínai csodaajtó, ami többpontos és világít, ugyanazzal a kilincsgarnitúrával van ellátva. Az összesnél egy idő után előjön egy rugótörés, ami lefelé lógó kilincset mutat vagy egyszerűen külső- vagy belső markolat kézben marad és csak egy csonk marad fent az ajtón. A probléma visszavezethető az anyag gyengeségére és a rosszul beépített ajtóra, mert emelgetni, húzni, rángatni kell, hogy bezáródjon.

MEGOLDÁS: Zárszerviz helyszíni igénybevétele. Mi már erősített vázú, strapabíróbb kilincsgarnitúrát szerelünk fel, ami meghosszabbítja a zárszerkezet élettartalmát és ha szükséges, ráigazítunk a záródási pontok találkozására a szorulás elkerülése érdekében.

Gyári, silány, piros/fekete kulcsos kínai zárbetétek

2020-ban egy ilyen bejárati ajtót, kereskedőtől függően, 35-60 ezer forintért lehet vásárolni. Ez maga csak az ajtó – dobozban. A beépítés már más kérdés. Fenti összegbe csak olyan zárak, alkatrészek férnek bele, ami azért valljuk be, inkább a huzattól védenek, mint a betörőtől.

A kínai ajtókhoz tartozó, piros, sárga, fekete fejű kulcsok minden harmadik ember kulcs-csomóján megtalálhatók. A kínai ajtótulajdonosok között két típusú ügyél van: akihez betörtek és akihez majd be fognak törni. Ezek a kulcsok és ezeknek a zárbetétjei sima, egysoros betétek, semmilyen védelemmel nem rendelkező zárak. A betörők előszeretettel és gyorsan nyitogatják ezeket a kínai ajtókat!

Ajtózsanér kattogás, nyekergés nyitáskor és záráskor

Egyértelműen beépítési hiba ez, feszül, egymáshoz érnek a lemezek, beleér a keret a tokba. Ezzel semmit nem tudunk kezdeni. Szinte minden második kínai ajtó nyikorog, kattog. Ha valakit zavar, tegyen oda olajat, ahonnan hallja a kattogást. Jó tanács: Az állítható zsanérokon lévő csavarokhoz ne nyúljanak, mert rosszabb lesz! Ilyen jellegű ajtóbeállítást mi sem vállalunk!

Kínai ajtó beazonosítás, típus, márkanév feltüntetése

Ha egy kicsit körültekintőbben nézzük a dolgot és próbálunk megoldást keresni az ajtó beazonosítására, majd a szakszerviz kihívására, akkor érdemes elővenni az ajtó papírjait (már ha adtak) vagy keresni kell logót, márkanevet, feliratot az ajtó valamelyik külső vagy belső részén. Ha semmit nem talál, csak hasonlít ahhoz, mint a weboldalunkon lévő képek, akkor hívjon minket, mondja el a problémát, mi teljeskörű zárszerviz ellátást tudunk biztosítani. A hiseckinaiajtozar.hu weboldalon mindent el tud olvasni.

Milyen betörési módszereket alkalmaznak a kínai ajtókon?

Finomnyitásos, letapogatásos zárnyitási módszer

Ez a leggyakrabban alkalmazott nyitási eljárás a betörők által. Vagy az interneten megvásárolt, ún. „mindent nyitó” kulccsal támadnak vagy egyszerűen készítenek maguknak a piros vagy fekete kulcsból egy beütő-kulcsot mély vágásokkal, ami szinte az összes kínai zárbetétet kinyitja. Ezen módszer ellen csakis interaktív csapos, izraeli zárakat szabad alkalmazni, amelyek 100 százalékban megakadályozzák ezt a behatolási módszert.

Zártöréses behatolási módszer

A második legtöbbet alkalmazott módszer a zárbetét eltörése, kettétörése. Itt a zárat védő lemezrozettát szakítják le és egy erős fogó segítségével roppantják a betétet, majd a csonkot kiszedik és az ajtó már nyitva is van. Alkalmazzunk vagy acélhidas izraeli SKG zárbetétet a bejárati ajtóban, vagy mindkét oldalon break secure, letörhető elejű RB Keylocx zárbetétet!

Rövid összefoglaló

Ha szüksége van a kínai ajtók zárszervizelésével foglalkozó cégre, letört kilincs cserére, kulcselvesztés vagy a biztonság növelése miatti zárbetét cserére, akkor hívja bátran az év 365 napján a 06-30-408-8914 telefonszámot! Vagy írjon e-mailt a profizar@gmail.com email címre!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest