Hevederzár szerelés műanyag ajtóra, betörés után

hevederzar-ketszarnyu-ajtonA műanyag ajtóról mindent el lehet mondani, pl. szép, jól szigetelt, fehér vagy barna, de azt, hogy biztonságos, azt egyáltalán nem.

Egy kőbányán élő hölgynél hívatlan látogatók jártak, míg ő dolgozott. Szinte hang nélkül jutottak be hozzá. Egyetlen mozdulattal, egy feszítőszerszámmal bepattintották a műanyag ajtót. A zárnak szinte semmi baja nem lett, viszont az ajtón a rongálási nyomok, a horpadások ott maradtak, amivel semmit nem lehet kezdeni, ezzel sajnos együtt kell élni.

A megijedt hölgy az gondolta, ha zárat cserélünk benne, akkor egyből megoldódik a probléma. Mi elmagyaráztuk neki, hogy ez kidobott pénz, szereltessen olyan zárat inkább, ami véd is a befeszítés, betörés ellen.

A weboldalunkat ajánlottuk neki, és küldtünk neki referencia képeket, előtte és utána fotókkal olyan ajtókról, mint amilyen az övé. Megnézte a képeket és elfogadta az ajánlatunkat, így még aznapi telepítéssel el is vállaltuk a munkát.

A helyszínre érkezéskor még láttuk a nyomrögzítéskor otthagyott nyomokat és a hölgy elkeseredett arcát, hogy elvittek mindent a lakásból. Megnyugtattuk a hölgyet, hogy ez a masszív hevederzár megakadályozza a jövőben az ilyen módon történő behatolást.

A felszerelés után kicsit megnyugodott, miután megrángatta az ajtót, tesztelte a hevederzárat, valamint a másolásvédelemmel ellátott kulcs is nagy hatást tett rá. Ő sajnos utólag, a baj megtörténte után tette le voksát a hevederzár felszerelése mellett, de így legalább ez nem fog vele előfordulni többet, legalábbis ebben a lakásban nem.

Kétszárnyú bérház ajtóra hevederzár szerelés

hevederzar-muanyag-ajtonBudapest belvárosi lakásainak ajtói nem egy mai darabok. Mind a mai napig megtalálható a nagy magasságú, üvegezett, kétszárnyú faajtó a bérházakban.

Sajnos a betörések száma megnőtt, és elsődleges célponttá váltak ezek a régi faajtók, hiszen a két szárny között a támadási felület igen kedvező a befeszítéssel történő bejutásnak. Ez nem is csoda, hiszen néhány ajtón még az eredeti zárak vannak beszerelve. Ezeknek a záraknak a többsége egy egytollú kulcsos szerkezet, ami nagyon könnyen nyitható bármilyen erre alkalmas célszerszámmal. Esetleg másodzárként egy Lob vagy Elzett, kívül kulcsos, belül tekerőgombos másodzár található az ajtón.

Nem csoda, hogy ezeket a betörők előszeretettel látogatják.

A minap volt egy hívásunk egy hasonló bejárati ajtó kapcsán. Bár az úriember már előrelátó volt, mert a szomszédjához törtek be, így az interneten böngészve eljutott hozzánk, és meg is rendelt egy ajtó megerősítést, mégpedig hevederzár formájában.

A helyszíni felmérés során, az ajtó állapotára és nagy szélességére való tekintettel egy vízszintes hevederzár felszerelését javasoltuk és tartottuk a célnak a legmegfelelőbbnek. Igaz, hogy a szerelés nem volt egyszerű, mert a rögzítés a régi ajtólécektől bonyolulttá vált, de zárszerviz cégünk ezt is megoldotta.

Ennek a hevederzárnak az a lényege, hogy a zsanér felőli oldalt megerősítse a befeszítés ellen, illetve középen az összezáródásnál is megakadályozza a befeszítést. A hevederzárat kívülről acélcsőr védi a fúrástól, töréstől, belülről, ha esetleg betörik az üveget, egy törésvédelmi burkolat van a szerkezetre felszerelve, illetve maga a zárbetét is törésvédelemmel, fúrásvédelemmel és magkihúzás elleni védelemmel van ellátva. Az acélkengyel átmenő kapupánt csavarral van rögzítve, és a hevederzárból kijövő tüskék tömör acélból vannak.

Mi ezt felszereltük, és az úr nagyon meg volt elégedve. Így biztonságban tudja otthonát, szeretteit, értékeit.