Hevederzár hiánya

Az Országos Rendőrkapitányság statisztikája szerint, 2015-től Magyarországon, a legtöbb betörést a bejárati ajtó felfeszítésével hajtották végre. A lakásokat „védő” gyenge anyagú, gyenge zárakkal ellátott ajtókon át percek alatt be lehet jutni egy lakásba.  Ilyenkor valamilyen feszítőszerszámot, vagy pajszert használnak a legtöbbször.

Ennek a betörési módszernek a megakadályozását hivatott ellátni a hevederzár. Sokszor hihetetlen, hogy az emberek annyi mindenre hajlandók nagy összegeket, akár kölcsönök árán is költeni, ám a legfontosabb, ami védi az ajtó mögött lévő értékeket, az már harmadrangú dolog. Egészen addig, amíg baj nem történik…

Az ajtóbefeszítéssel történő betöréseket kétfajta módon lehet megakadályozni. Az első, és legismertebb lehetőség, egy igazi biztonsági ajtó vásárlása. Ezen nem a „biztonságinak” mondott, lemezajtót, vagy zárakkal teleaggatott egyszerű ajtót, sem pedig a műanyag, felhúzó kilincses ajtót értjük. Az teljesen mindegy, hogy a hirdetésben 12, 15 vagy 18 pontos záródást garantálnak, mindez mit sem ér gagyi zárakkal, a legegyszerűbb zárbetétekkel, valamint a papír vagy műanyag szerkezettel. Ezeket a profik két perc alatt kinyitják. Az igazi biztonsági ajtó szerkezete acélból készül és komoly, biztonsági trezorzár szerkezetek működtetik. Egy ilyen ajtó ára 250.000 forintnál indul, szerelés nélkül.

Nem mindenki engedheti azonban meg magának a közel 300 ezer forintos bejárati ajtót, ezért ilyenkor általában az ajtómegerősítés hevederzár felszerelésével történik.

Az a hevederzár, ami ér is valamit a befeszítés ellen, először is megfelelően van rögzítve. Nem lötyög, nem csúszkál az ajtón. Magában a szerkezetben is benne van az anyag, így szuper könnyű hevederzár szerkezetet nem szabad vásárolni/szereltetni. Annak semmi értelme sincs, felesleges pénzkidobás.

A másik fontos dolog a szerkezetet működtető zárbetét minősége. Itt sem érdemes spórolni, az olcsót választani, mert egy egyszerű, semmilyen védelemmel el nem látott zárbetétet a betörő zárfésűvel két perc alatt kinyit. Érdemes figyelmet fordítani a törésvédelemre is, mert a védelem nélküli zárbetét, zárvédő pajzs nélkül, szinte semmit sem ér. Eltörhető ugyanis. Ha eltörik a betét, a zár visszanyitható, így hiába a masszív, precízen rögzített hevederzár, nem véd semmit.

A hevederzárnál tehát fontos a szerkezet masszivitása, erőssége, valamint a benne lévő zárbetétnek a minősége.  Amennyiben ezek együttesen megvannak, az ajtót nem lehet befeszíteni. A hevederzár, mint az a nevében is benne van, hevederként szorítja az ajtót bele a tokjába. Általában két oldalon záródik, de záródhat négyfelé is, kereszt-alakban az ajtón. A lényeg az, hogy a viszonylag gyengébb szerkezetű ajtókat ne lehessen elmozdítani a helyükről.

Érdemes azon elgondolkodni, hogy egy egyszeri 60.000 Ft kifizetésével, micsoda védelmet lehet elérni.  Sokszor egy élet munkája van az ajtó mögött, és tényleg nem gondoljuk, hogy ezen kéne spórolni. Gondoljunk bele abba, hogy hogyan fogjuk érezni magunkat, ha egyszer arra érünk haza, hogy betörtek a lakásba és elvitték az értékeket, a személyes dolgaink között turkáltak idegen emberek. Érdemes kockáztatni? Ki-ki döntse el maga.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

A hevederzár speciálisan védi az ajtó zár- illetve zsanér felőli oldalát, továbbá a hevederzárbetét és hevederzár-védő is biztosít olyan védelmet, ami visszatartó erő lehet a betörő számára. Így az inkább keres egy másik ajtót, aminek a befeszítését sokkal könnyebben elvégezheti.

Mi szeretnénk felvilágosítani az olvasóinkat arról, hogy egy 60.000 forintos hevederzár mennyire megéri az árát. Persze sokan nem így gondolják, de majd, ha váratlan látogatójuk lesz nekik is, akkor majd átértékelik, átgondolják ezt a dolgot.

A magyar piacon sokféle hevederzárat lehet kapni, de amit mi nyújtunk, olyanból nincs még egy! A fő probléma, hogy a magyarok az ár alapján értékelik a dolgokat, és nem gondolják végig valójában, hogy a 20-30.000 Ft-os hevederzár, amit felszereltetnek, az teljességgel ablakon kidobott pénz!  Ez a hevederzár olyan silány minőségű anyagból van, és olyan gyenge zárbetét hajtja, hogy szinte egy hajcsattal ki lehet nyitni. Ennek ellenére felszereltetik az ajtajukra, bízva abban, hogy ez ér valamit. Hát semmit nem ér!

20-30 ezer forintért felszerelik Önnek is ezt a hevederzárat. Ebből kb. 15.000 Ft a munkadíj, kb. 8000 Ft a szerkezet, és 2000 Ft a zárbetét. Ezeken még MABISZ ajánlás sincs! Tehát ha betörnek az ügyfélhez, a biztosító nem fizet és közli, hogy olyan hevederzárat választottak, ami nem ér semmit!

Persze megértjük, hogy a mai helyzetben nem mindegy, hogy 25 vagy 60 ezer Ft, de a 60 ezer Ft biztonságot nyújt, a 25 ezer Ft pedig kidobott pénz, mert nem nyújt semmit!

Évek óta szereljük a hevederzárakat, és tudjuk, a mi hevederzárjainkon egyetlen egy behatolás sem történt, ellenben az olcsó, kisipari hevederzárakkal szemben!

Az olcsó hevederzárakkal az a baj, hogy a zárbetétet kívülről semmilyen borítás, védelem nem védi, így a betörő bármilyen rongálási módszerrel pillanatok alatt ki tudja nyitni és már benn is van a lakásban! Néhány példát mondanánk az olcsó hevederzár nyitásokra, amit a legsűrűbben alkalmaznak a betörések során. Pl. zárfésülés-manipulációs nyitás, zárkihúzás, zárfúrás, zártörés, magkihúzás, bump-key, azaz beütőkulcsos zárnyitás. Ezen nyitások bármelyikét 1-2 perc alatt, hangtalanul végrehajtják, így a zár azonnal nyílik.

Mint már említettük, ezeket a silány hevederzárakat nem védi kívülről semmi. Ha a két darab kapupánt csavart lefúrják, a zárbetét egyszerűen beesik és már nyitható is az ajtó.

Zárszakértői tapasztalattal a hátunk mögött, mindenkinek azt javasoljuk, hogy gondolják végig, hogy milyen minőségű hevederzárat szereltetnek, mert higgyék el, utólag meg fogják bánni!

Vagy minőségi problémák, vagy biztonsági problémák fognak felmerülni, de mindenképpen gondjuk lesz a zárral. Ráadásul ezeket a hevederzárakat a szerelők úgy telepítik, szerelik az ajtóra, hogy nem a falba mennek a hevederzár rudjai, hanem a fatokra felcsavaroznak két U kengyelt és már kész is. Ez nem nyújt megfelelő biztonságot a befeszítés ellen, simán kiszakad a kengyel a fából, a műanyagból, a nyelvek visszacsúsznak a zárba és az ajtó benyílik!

Na, de mit is ajánlunk mi? A hevederzárunk MABISZ ajánlással rendelkezik, a biztosító társaságok másodzárként elfogadják. Mind a hevederzár, mind a zárbetét külső és belső(!) törésvédelemmel is el van látva. A prémium kategóriás zárbetét maga törés-, másolás-, finomnyitás-, fúrás-, és magkihúzás ellen védett. Interaktív csaprendszer felépítésű, ami a legmagasabb 6. biztonsági fokozatot kapta meg a MABISZ-tól! Ezen a hevederzáron nem mennek be, azt garantáljuk!

Szereltessen Ön is jó minőségű hevederzárat a teljeskörű védelemért!

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest