Site icon Zárcsere Budapest

ARX műanyag ajtóvasalat zárszerviz

A legtöbb műanyag ajtóban felhúzó kilincses, négygörgős zárszerkezet van, ami különböző dorn-méretekben fordul elő. Ez ajtógyártó függvényében változik. A négygörgős vasalatoknál, a kilincstengely közepétől a zárbetét henger közepéig -főként az újaknál- 92 mm a távolság, és az előlap szélétől a kilincstengely közepéig mért távolság pedig 25, 28, 35, 40, 45 és 55 mm kivitelű lehet.

Mi csakis a négygörgős ARX típusú vasalatokat tartjuk raktáron a fent említett méretekben. Az árak különbözőek, ahogy növekszik a dorn-méret, úgy változik az ARX vasalat ára. Az ARX vasalat működése tulajdonképpen nagyon egyszerű. A kilincs felhúzásával a vasalaton végigfutó különböző távolságra lévő acélgörgők fel-le csúszkálnak, amelyek az ajtótokon lévő ellendarabba záródnak. Ha a kilincsfelhúzás megtörtént, akkor a zárbetét kulcsának elfordításával reteszeljük a kilincsfelhúzós szerkezet zárását, tehát a műanyag ajtó bezárásra kerül ezzel.

Az ARX vasalat hossza 2200 mm, az előlap szélessége 16 mm, a zárdoboz magassága 200 mm. A zárdoboz szélességét mindig az adott dorn-méret határozza meg.

Műanyag ajtó szerkezet csere ARX vasalatra

Sok különböző méretű, kivitelű szalagzár van forgalomban, ilyen pl. a GU, Roto, Maco vagy ARX. Mindegyiknek az a feladata, hogy az ajtót bezárja, reteszelje, megvédje a lakást a betörők elől. Itt igazából a márkák közötti harc sajnos leginkább a minőség rovására megy.

Mi zárszerviz keretein belül különböző osztású ARX vasalatokat szerelünk be, ami jó minőségű, ugyanúgy felhúzókilincses, négygörgős és szinte jó az összes konkurens márka helyére és szerintünk megbízhatóbb is.

Ennek a vasalatnak a különböző változatai nálunk nem elérhető el, tehát pl. az alul-felül tüskét toló vagy pótzáras vasalat nincs, csak a négygörgős változat. A legtöbb négygörgős zár helyére tökéletesen alkalmas, maximum a zárfogadókat kell feljebb vagy lejjebb vinni.

Szalagzár cseréje helyszíni kiszállással

Szakszervizünk megbízható szakemberekkel vállalja a kilincsfelhúzós vasalatok cseréjét Budapest összes kerületében, gyorsan, garanciával, számlával! Ahhoz, hogy pontos árat tudjunk mondani az ügyfélnek, mindenféleképpen némi információ kell a műanyag ajtóval kapcsolatban. A legjobb, ha becsatolnak egy fényképet az ajtó éléből, hogy lássuk a pontok záródását, illetve azt, hogy mit tudnunk a helyére tenni és mennyi munkaidőt kell vele eltölteni.

Zárszerkezet csere vagy betét csere

Zárbetétet akkor cserélünk, ha meghibásodott a zárbetét, megpiszkálták, megrongálták. Ha új lakásba költözik és szeretné, ha másik kulcs nyitná, ez esetben a kulcsos, azaz a meghajtó részt cseréljük. A zárszerkezet azaz a többpontos egység nem kerül kiszerelésre, cserére.

A zárbetétek méret és minőség függvényében 3 vagy 5 darabos kulcsokkal rendelkeznek.  Mi csakis jó minőségű, megbízható zárakat értékesítünk egy ilyen csere alkalmával.

A zárszerkezet csere akkor szükséges, ha már lóg a kilincs, lefittyed az a rész, mely a kilincsmechanikát működteti, egyszóval megkopott, elromlott a vasalat, így ez komplett cserére szorul. A zárszerkezet cserét nem érdemes halogatni, hiszen az akadozó szerkezet hamar tönkremehet és az ajtó nem fog nyílni, ez pedig elég kellemetlen, pláne, ha az ajtón kívül állunk.

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
Exit mobile version