Viro szakszerviz Budapest területén kiszállással

Amikor egy Viro zár tönkremegy, a nagy csodálkozás ellenére majdnem 100 ezer forintba kerül a csere. Ám ha végiggondoljuk azt, hogy az elmúlt 20 évben napi rendszerességgel használtuk nyitottuk, zártuk legalább 10-szer, akkor csoda hogy eddig bírta. Abszolút nem újdonság, hogy ennyi idő alatt elfáradt a zár. A jobbik esetben, nem ragadtak kívül az ajtón, mint más szerencsétlenek, akik nem figyelnek oda azokra a jelekre, mint pl. ha a kilincset nehéz lenyomni, illetve, ha akadozik a zár, a nyitás-zárás játszadozással működik csak.

Mennyibe kerül egy új Viro zár kicserélése?

A legtöbb régi, rossz Viro zár esetében a zár nem menthető meg, mert kikopott a kilincsdió, elgörbültek a lamellák, illetve azok rugói, így a zárszerkezetet magát kell cserélni. Ha már cseréljük a Viro zárat, akkor a kilincset is szoktuk cserélni, hiszen a régi kilincs úgy be van rothadva, hogy flex-szel kell levágni. Az új kilincsnek számos előnye van, a legfontosabb a beépített rugózás. Ez hosszútávon kíméli, védi a zárat. De az esztétikai kinézete is sokkal szebb, modernebb, mint a régi tömör, ósdi rézkilincsé.

Ha a zárat és a kilincset is cseréljük, a következő minimum 10 éves működés garantált. Árát tekintve 86.000 Ft-tól érhető el a zárcsere Budapest területén. Ez tartalmazza a kiszállást, az anyagköltséget és a munkadíjat. A Viro zárcsere ideje kb. 1-1,5 óra. Ez függ az ajtó összerakásától. Sajnos vannak olyan gyártó cégek akik úgy szerelték be a régi Viro zárakat, hogy nem gondoltak arra, esetleg ezt zárcserekor szét is kell bontani. Ilyenkor az ajtó szétszedése és összerakása 2-3 óra. De hát ilyenek is vannak, ezeket is meg kell csinálni.

Milyen zárat szerelünk be Viro zárcsere esetén?

Évekig szereltük a gyári Viro zárat, majd annak a helyére a Cerutti zárat, aztán a Covid a Cerutti gyárat is tönkretette, így a 2021 évtől kezdve már egy modernebb, kódolható Potent zárat szerelünk be a Viro helyére. A legnagyobb előnye ennek, hogy forgatható a zárnyelve, nem kell jobbos és balos zárakat külön hordani az autóban, továbbá kulcselvesztéskor nem kell szétszedni az ajtót és kicserélni a zárat, hanem egyszerűen át tudjuk tanítani új kulcsokra. Ez nekünk rengeteg időt spórol meg, az ügyfélnek meg kevesebb kiadást jelent. A zárkódolás ára pont a fele költség egy zárcsere árának. Így mindenki jól jár.

A Potent zárcsere beszerelése előtt a lefóliázott kulcsok mindig az ügyfél előtt vannak kibontva biztonsági okokból. További kulcsok másolásáról az ügyfélnek kell gondoskodnia. A szerelő ebben is segít, javaslatot tesz, hova kell menni, kit kell felkeresni a jó kulcsmásolathoz. A Potent zárhoz 3 db kulcsot csomagol a zárgyártó. Ez nem védett profil, ami annyit jelent, hogy bármelyik nevesebb kulcsmásoló tud plusz másolatot készíteni. A mi javaslatunk azonban az, hogy gyári nyerskulcsra történjen a plusz kulcsok másolása, mert az utángyártott kulcsok és a ponttalan másolás tönkreteheti vagy megrövidíti az új zár élettartamát. Ez pedig egy közel 100.000 Ft-os zárcsere esetén nem mindegy.

Viro szolgáltatásunk éjjel nappal hívható! Ha nem nyílik a zár, ha akad a zárszerkezet, vagy ha új lakásba költözés esetén azonnal zárat szeretne cseréltetni, forduljon hozzánk! Kérjen ajánlatot, mi rövid idő alatt, garanciálisan kicseréljük a zárat.

Viro szakszerviz Budapest területén kiszállással
Viro szakszerviz Budapest területén kiszállással