Olasz CR zárak szakszervize

Akkor érezhetjük magunkat a legnagyobb biztonságban, ha biztonsági zár van az ajtóra felszerelve vagy beszerelve, illetve, ha az üzembiztosan működik. Sajnos ez a legtöbb CR záras ajtóról azonban nem mondható el, mert a zárcsere során a szerelők összecsapott munkát végeztek, és már az új zárak is akadnak. Ráadásul az emberek is hajlamosak halogatni a zárcserét, pedig a zárak 15-20 éves működés után már cserére szorulnak, főleg ha alig lehet már elfordítani CR mod dep feliratú kulcsot. Ha meg nem nyílik az ajtó, mindenki ideges és bűnbakot keres, pl. miért nem érkezik ki a szerelő 10 perc alatt, miért kerül közel 100 ezer forintba a zárcsere, miért csak ennyit bír ki a zár, és még sorolhatnánk.

Kezdjük azzal, hogy a 15-20 év egy nagyon jó működési idő. A mai zárak ennyit már biztos, hogy nem bírnak ki, de ezt a gyártónál lehet reklamálni. Mi egy év garanciát vállalunk a zárcserére, ami a törvényben meg van határozva. A mai számok szerint, ha valaki egy ilyen ajtót készíttet, kb. 300-400 ezer forinttal kell számolni, ez 20 éve 80 ezer Ft volt. Semmi nem tart örökké, ez már nem az a világ, ahol 30 évig működnek bármilyen eszközök, gépek, mechanika.

A CR zárcsere ára, garancia vállalása

Szolgáltatóként kötelesek vagyunk az általunk beszerelt CR zárakra garanciát vállalni, persze csakis rendeltetésszerű használat mellett. Egyszerű a képlet. A zárcsere fix ára 90.000 Ft-tól elérhető zár- és kilincs csere esetén, helyszín függvényében. Ez tartalmazza a zárat, a kilincset, a szerelési munkadíjat, a kiszállást és a garanciát. Az árat nem szoktuk különbontani, hiszen ahol mi a zárakat vesszük, ott magánszemélyeket nem szolgálnak ki, illetve a hárompontos, tollas kulcsos zárak kicseréléséhez elég komoly szaktudás és szerszámozottság szükséges.

Csak úgy tudunk garanciát vállalni, ha mi visszük a zárat a megrendelőhöz. Ha valaki önmagának megvásárolja, arra garanciát nem vállalunk, a garanciát ez esetben a zár forgalmazójának kell vállalnia. Ilyenkor a beszerelési díj 40-45 ezer forint között mozog. A CR trezorzárak cseréje az ajtólap belső szétszedésével kezdődik, majd lekötjük az alsó és felső rudakat és az új zárszerkezet a régi helyére kerül beszerelésre. Visszatesszük az ajtóburkolatot, a helyére kerül az új kilincs és a zárcímke, majd átnézzük, hogy az ajtó tökéletesen záródik-e. Ha szükséges, igazítunk, emelünk a könnyebb és biztonságosabb záródás érdekében.

Hol vállalunk olasz CR zárcserét?

Főként Budapesten végezzük ezt a szolgáltatást, ritkábban Pest megyében is. De ha vidéken szeretne velünk zárat cseréltetni, mert nem talál helyileg szerelőt és megfizeti a plusz költségeket, elmegyünk Pécsre, Debrecenbe vagy bárhová, ahol szükség van ránk.

A budapesti CR zárcsere feladatokat általában egy munkanapon belül teljesítjük. A vidéki kiszállás nem megy ilyen gyorsan. Egy nyíregyházi CR zárcsere utazással, szereléssel együtt kb. 7 órát vesz igénybe, ami egy teljes napos szervizautó kiesét jelent, ez pedig nem megy egyik napról a másikra. A vidéki zárcsere árakat előre kell egyeztetnünk, ez nem egyenlő a pesti díjszabással, pláne ilyen üzemanyagárak mellett.

Olasz CR zárak szakszervize
Olasz CR zárak szakszervize