Mul-T-Lock zárbetét kódolás

Mul-T-Lock zárkódolás

Cégünk szakemberei a helyszínen át tudják Önnek kódolni a Mul-T-Lock zárbetéteket. Kizárólag az egyedi profil esetében nem tudjuk ezt elvégezni, mert ilyenkor csak az a cég, aki a védett profilt megvásárolta, tud kulcsokhoz hozzájutni.

Minden más esetben el tudjuk végezni a zárkódolást, így a zárbetét új kulcsokra tanítható, ezáltal a régi kulcsok már nem fogják azt működtetni. Nagyon praktikus a zárkódolást alkalmazni például, ha elhagytunk egy kulcsot, ha már nem akarjuk, hogy egy volt ismerősünknél legyen egy extra kulcs, ha adtunk kulcsokat olyan személyeknek, akik nem adták azt vissza, stb. Ilyenkor teljesen felesleges a zárcsere, mert a helyszínen elvégezhető a zárkódolás, ami sokkal költséghatékonyabb megoldás is.

Ha mégis egyedi profilú Mul-T-Lock zárbetét van az ajtóban, akkor marad a zárbetét-csere.

Azonos zárlatú zárrendszer

A fenti „rejtélyes” szakszavak arra az egyszerű és mindenki által ismert dologra utalnak, amikor több zárbetét vagy lakat működik azonos kulcs használata által.  Ez azért is kényelmes megoldás, mert nem kell magunkkal hatalmas kulcscsomókat cipelnünk.

Ilyen például, amikor a lakásajtón lévő több zárbetétet, vagy egy iroda ajtajait egy kulcs nyitja. Ez kényelmes, mert megszabadulhat a nagy kulcscsomóktól. Másrészt a betörőnek is megnehezíti a dolgát, hiszen mindegyik zárral külön-külön kell foglalkozniuk.

Az azonos zárlatú rendszer kiépíthető a Mul-T.Lock palettájából, csak azt kell meghatározni, melyik típusú Mul-T-Lock zárbetétet szeretné használni erre a célra. Cégünk zárszerelő szakemberei ezt a zárkódolást, összekódolást a helyszínen elvégzik Önnek. Egyedi mérteke esetén, ez nem végezhető el a helyszínen azonnal, mert lehet, hogy az egyedi méret annyira ritka, hogy azt meg kell rendelni. Ilyen pl. egy 35/80 mm méretű zárcilinder.

Főkulcsos zárrendszer

A főkulcsos zárrendszerben, a rendszerben részt vevő összes zárbetétnek van önálló kulcsa, ami a többi zárbetétet nem nyitja, és létezik továbbá egy főkulcs, ami a zárrendszerben található összes zárbetétet nyitja. A főkulcshoz is tartozhat bármilyen Mul-T-Lock zárbetét. Ilyen például, amikor a főnök kulcsa az iroda összes helyiségét nyitja, míg a titkárnőé is nyitja mindet, de a főnök irodáját már nem. Az alkalmazottaké pedig csak a bejárati ajtót, illetve kinek-kinek a saját irodája ajtaját nyitja.

A Mul-T-Lock  7x7, Interactive, MT5 típusú zárbetétek mind lehetnek egy főkulcsos rendszer részei, de pontosan meg kell határozni a méretüket. Nem feltétlenül kell minden részt vevő elemnek egyforma méretűnek lennie, mert lehet, hogy az ajtók sem egyforma vastagok. Sőt, gombos, vészfunkciós, illetve fogaskerekes zárbetétek is alkalmasak a főkulcsos zárrendszerben való részvételre. Fontos megjegyezni, hogy a zárbetétek lakatokkal is kombinálhatók, pl. kerti sufni lakat és a bejárati ajtóban lévő zárbetét is lehet a rendszer része.

Bármilyen Mul-T-Lock zárbetéttel kapcsolatos zárcserét, helyszíni zárkódolást, azonos zárlatú rendszerek kialakítását, továbbá főkulcsos zárrendszerek kiépítését vállaljuk! Egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal!