Kulcsmásolás

Tollas kulcsok másolása

Biztonsági trezorzárak, széfzárak, páncélszekrény zárak tollas kulcsainak profi másolását vállaljuk üzletünkben. A páncélszekrény kulcsok másolásánál nagyon fontos a precizitás, mert nagyon pontos másolási technológiát követel meg a széf kulcsmásolás. A páncélszekrénykulcs másolásakor rendkívül fontos szerepet tölt be magának a kulcsnak az anyaga is. A páncélszekrény kulcsok másolásakor a műveletet lassan kell elvégezni, azaz fokozatosan bástyáról bástyára kell rávágni a nyerskulcsra a mintát. Ezt a műveletet egytollas kulcs esetén, az egyik oldalon végezzük el, kéttollas páncélszekrény kulcs esetében pedig mindkét oldalon el kell végezni.

Ugyanezen alapelvek vonatkoznak a kéttollú trezorzárak kulcsinak másolására. Ezeket a kulcsokat igyekszünk mindig gyári nyerskulcsra másolni, aminek a minősége jobb, minta az utángyártott nyerskulcsoké. A trezorzárak kulcsfején általában egy színes műanyag sapka van, amin a cég neve és a logója került feltüntetésre.

Mul-T-Lock kulcsmásolás

A Mul-T-Lock kulcsok közül néhány típust bárhol le lehet másoltatni. Több olyan típus létezik azonban, amiket csak kiemelt Mul-T-Lock Centerekben lehet másoltatni. Ez azért van így, mert a kulcsok a lehető legnagyobb szaktudást és odafigyelést igénylik, illetve más kulcsmásoló nem rendelkezik nyerskulccsal.

Ezek közés a kódkártyával rendelkező betétek közé tartozik a Mul-T-Lock Integrator, Interactive 264B, Interactive 206S, Interactive 264+, MT5+. Ezek a feliratok olvashatók a kulcsfejen is, valamint a hozzájuk tartozó műanyag kártyán. Az ilyen kulcsokat kizárólag a kártya felmutatásával lehet csak másoltatni. Ennek az alábbiak miatt van fontos szerepe a kulcsmásolás terén. A kártyán levő információk alapján a szakember pontosan be tudja azonosítani a kulcsot. Ezek a kulcsok szabadalmi védelemmel vannak ellátva, így a nyerskulcsgyártó cégeknek nincs joguk a kulcsot nyers állapotban forgalomba hozni.

Elzett kulcsmásolás

A cilinderes kulcsok másolása Silca Bravo Professional gépen készül. A választás azért esett erre a gépre, mert a mennyiség nem mehet a minőség rovására. Ez a kulcsmásoló gép a másoló gépek legjobbika. Pontos, gyors, csendes, biztonságos, és a Magyarországon előforduló összes vágott kulcsot el lehet rajta készíteni.

A tollas kulcsokat Silca Tech 3 típusú gépen másoljuk. Ebben az esetben is a kulcsok pontos és gyors megmunkálása a fő szempont. Ilyen tollas kulcs tartozik például az Elzett 700 patkó zárjához, amelyhez gyárilag csak két darab kulcsot csomagolnak. Így a legtöbbször rögtön kell még hozzá másoltatni legalább egy kulcsot.

Tollas kulcsnak nevezzük még a régi típusú postaláda zárhoz tartozó kis lyukas kulcsot is. Ezt valamikor a 70-es, 80-as években még készen, szám szerint lehetett venni. Ennek azonban semmi értelme nem volt, hiszen a megfelelő nyerskulcsból egy percen belül elkészíthető a kész kulcs.

Abloy kulcsmásolás

Amennyiben  Abloy  kulcsot  szeretne másoltatni, egy eredeti kulcsot és a hozzátartozó kódkártyát el kell hoznia üzletünkbe. Az  eredeti kulcsot egy speciális Abloy kulcskód olvasóval leolvassuk. A leolvasás során az olvasó az adatok alapján adja meg a kulcs vágási kódját, illetve a kódkártya sorszámát. A vágási kódnak és a sorszámnak meg kell egyeznie, csak ebben az esetben tudjuk lemásolni a kulcsot.

Az Abloy zárbetét kulcsát behelyezzük a speciális Abloy kulcsmásoló gépbe. Itt tíz pozícióban kell végig vágni a kulcsot, a kapott kódok alapján. Minden egyes pozícióban 1-6-ig, különböző vágási szögeket és mélységeket vág a gép a kulcsba. Tehát nem hagyományos kulcsmásolás történik az Abloy kulcsok esetében, hiszen minden egyes kulcs kód alapján készül el, így minden kulcs eredetinek minősül. A használt kulcs kopásából adódó méretkülönbség rámásolódása az új kulcsra itt teljesen kizárt.

Bármilyen kulcsot lemásolunk!

Kulcskirály – Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328