Kódolás vagy zárbetét csere? – Jó, ha pontosan tudja az ügyfél, hogy mit akar

Soron következő, azaz mai írásunkban abban adunk segítséget az ügyfeleknek, hogy hogyan tudják meghatározni, hogy mit akarnak, mi a céljuk a zárcserével. Nagyon fontos időben eldönteni és előtérbe helyezni a fontossági sorrendet, mert az előzetes telefonbeszélgetés során nem mindig van lehetőség ezt tisztázni. Ez pedig további félreértésekhez vezethet és rossz „szájízt“ hagyhat az ügyfélnek, illetve a zárszerviz cégnek egyaránt. Továbbá az árak tekintetében is meg kell tudni pontosan határozni, hogy mit akarnak, hogy ebből se adódjon a későbbiekben vitás helyzet. Érdemes tovább olvasnia!

Tehát a legelső és legfontosabb kérdés, amelyet meg kell vizsgálni, hogy mi a cél. A cél lehet a biztonsági okoból történő zárcsere vagy zárkódolás. Ez általában akkor szükséges, amikor valaki biztos akar abban lenni, hogy senki másnak nincs kulcsa a lakásához. Mindez előfordulhat új lakásba költözéskor vagy kulcselvesztés esetén. Ebben az esetben elegendő az ajtóban lévő Mul-T-Lock zárbetétet egy új kulcskészletre átkódolni, így  a régi kulcsok már nem nyitják az ajtót a továbbiakban.

Amennyiben az ajtóban lévő zárbetét minőségével nincsenek megelégedve, és a biztonsági szintet szeretnék növelni, akkor érdemes a zárbetét cserét választani, és egy új, prémium kategóriás zárbetétet beszereltetni a régi helyére. Ha már eleve prémium minőség van az ajtóban, akkor elég a kódolás is, és új kulcskészlet, új kódkártya jár az ügyfélnek.

Vannak olyan ügyfelek is, akiknek az a fontos, hogy csak kártyával lehessen másolni a kulcsokat. Ilyenkor olyan zárbetétet kell az ajtóba beszerelni, amely ezt „tudja“, azaz a kulcsai csak a kódkártya meglétével másolhatók.

Azonban, ha már eleve ilyen zárbetét van az ajtóban, akkor ezt szintén elég átkódolni és máris új kulcsok és új kódkártya tulajdonosai lehetnek.

Fenti dolgokat kell elsősorban átgondolni a zárcsere vagy kódolás megrendelése előtt és ez alapján egyeztetni ügyfélszolgálatunkkal.

Ami a lényeg ilyenkor, hogy diszpécser kollégánk a meglévő Mul-T-Lock kulcs alapján be tudja azonosítani, hogy melyik típusú izraeli zárbetét van az ajtóban. Érdemes tudni, hogy a Classic és a 7×7 kulcsainak szabadalmi védelme lejárt, így ezekhez -bár jár kódkártya- lehet kulcsot másoltatni a kártya megléte nélkül, mégpedig bármelyik kulcsmásolóban. Ha kártyát szeretnének mindenképpen, akkor zárbetét csere szükséges. Az Interactive kulcsok másolása kódkártyához kötött, az RB LOCXIS-é szintén, illetve az Integrator egy típusa is, bár ez utóbbi nem prémium kategória.

Ha mindenkinek sikerült tisztáznia magában, hogy mi a cél a zárcserekor, akkor már hívhatják is telefonszámunkat, ahol a kollégánk beazonosítja a zárbetétet, megbeszélik a célt, és mi már robogunk is a helyszínre. Akár egy órán belül is vállalunk zárkódolást vagy zárbetét-cserét, hiszen minden munkát a helyszínen azonnal el tudunk végezni!

Felhívjuk továbbá arra a figyelmüket, hogy a zárszerviz cégek között egyedül mi végzünk helyszíni zárkódolást! A többi zárszerviz cégnek ehhez el kell vinnie a zárbetétet és a zárboltban vagy a műhelyükben tudják csak a kódolást elvégezni. Miért várna erre órákat bárki is? Mi a helyszínre érkezéstől számítva fél óra alatt elvégezzük a zárkódolást! Nem visszük sehová a zárbetétet, nem várakoztatjuk az ügyfelet! Hívjon minket, hozzon jó döntést, mi mindenben segítünk!