Kétszárnyú hevederzár

Mi a kétszárnyú hevederzár és mire jó?

A kétszárnyú hevederzár ugyanazt a feladatot hivatott ellátni, mint vízszintes társai, az ajtót védi a befeszítés ellen. Ebben az esetben pedig nyilvánvalóan a kétszárnnyal rendelkező bejárati ajtókról beszélünk. Ilyenek pl. a régi bérházak bejárati ajtói. A zárszerkezet két végéből kicsúszó tüskék, rudak ékként feszülnek a falba, kengyelbe, tokba, stb., középen pedig egymásba záródik a szerkezet. Ezáltal mondhatnánk azt is, hogy úgy kell elképzelni, mintha egy szekrényt tolnánk az ajtó elé, amitől nem lehet kívülről benyomni az ajtót. Az ár szempontját tekintve, a kétszárnyú hevederzár a legolcsóbb megoldás a befeszítés, zárfeltörés ellen, főleg ezeknek a hatalmas ajtóknak az esetében.

Mondhatnánk azt is, ha stabil az ajtó szerkezete, illetve a hevederzár jól van felszerelve és a befutási pontjai is stabilan vannak kiépítve, továbbá, ha profi zárbetét van benne, mint pl. az RB LOCXIS zárbetétek, akkor egy biztonsági ajtó erejével vetekszik.

Milyen ajtókra lehet a kétszárnyú hevederzárat felszerelni?

Szinte mondhatnánk azt is, hogy majdnem minden régi, kétszárnyú faajtóra fel lehet szerelni ezt a hevederzárat.  Ilyenkor a két ajtószárny mérete a legfontosabb, mert a hevederzár sztenderd méretben van raktárkészleten. A két különálló ajtószárnyat szélességében kell lemérni, ez alapján tudjuk megítélni, hogy beleférünk-e a sztenderd méretezésbe. Méretet most nem írunk, mert nem egy az egyben az a hevederzár méret szükséges, ami a nyíló ajtószárny mérete.

Így a legegyszerűbb egy fotót készíteni a kétszárnyú ajtóról, majd külön-külön lemérni a nyíló ajtószárnyak méretét. Tokméret nem kell, arra nincs szükség!

Teli-ablakos kivitelű ajtókra hevederzár nem szerelhető.

Tapasztalataink szerint azonban a legtöbb kétszárnyú ajtóra felszerelhető a hevederzár. Ha a falrész távolabb estik az ajtólapoktól, valamilyen fogadóval ki tudjuk építeni a megfelelő zárási pontokat. Itt azért már célszerű elgondolkodni a szerelésen, mert egy új, kétszárnyú biztonsági acélajtó ára 500-700 ezer forint körül van, ehhez képest a hevederzár egy nagyon jó befektetés.

A kétszárnyú hevederzár szerelés menete

Miután felvették a kapcsolatot diszpécser szolgálatunkkal, ahol tájékoztatást kaptak a hevederzárakkal, a méretekkel és az árakkal kapcsolatban, cégünk a helyszínen - egy előre megbeszélt időpontban - felszereli a hevederzárat.

Az adott napon zárszerelő kollégánk az alábbi lépések szerint szereli fel az Ön ajtajára a kétszárnyú hevederzárat. A vízszint kimérése után egy körkivágó segítségével meglékeljük a leginkább használt ajtószárnyat. Ezután a hevederzárat felcsavarozzuk az ajtólapra, amely vízszintes állását egy vízmértékkel leellenőrizzük. Mindezt elvégezzük a másik szárnyon is. Először az egyik, majd a másik oldal fogadóit rögzítjük a falakba. Utána már csak finomítások, beállítások, kis takarítás és a számlaírás van hátra a munkából.

Szereltessen velünk hevederzárat! Hívjon az alábbi telefonszámon!

Non-stop elérhetőség:

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest